Echipa noastra va ofera, in parteneriat cu Fibaro Romania, atat servicii de proiectare generala a unei case inteligente cat si integrarea sistemelor BMS in cadrul locuintei existente, cu optimizarea aplicatiei FIBARO pe sistemele de operare iOS si Android prin crearea de scenarii personalizate.

Putem acoperi toate stadiile de proiectare, integrare si administrare, avand suportul tehnic al departamentului de IT si echipa de electrica si montaj dedicata proiectelor BMS de casa inteligenta.

Ce inseamna o casa inteligenta?

Conceptul de tehnologii smart a depasit stadiul de noutate, devenind intr-o tot mai mare masura parte integranta din vietile noastre, ca urmare a cresterii exponentiale de dispozitive electronice si rolurilor tot mai diverse pe care si le asuma.

In aceasta tendinta se incadreaza si sistemele de locuinta inteligenta. Desi nu locuim inca in case care ne recunosc dupa nume si ne organizeaza agenda zilnica, ne bucuram deja de produse care ne confera o serie de beneficii reale precum termostate inteligente, senzori de apa sau de incendiu ori interfoane conectate la telefonul mobil, de la care poti raspunde celor ce se afla la usa casei tale, de oriunde din lume. Iar cand toate aceste produse sunt integrate si interconectate intr-un singur sistem ce are ca principale scopuri confortul, securitatea, siguranta si realizarea de economii la bugetul casei, plus posibilitatea de control de la distanta direct de pe telefonul mobil, discutam de o solutie de casa inteligenta (Smart Home).

Asadar casa devine mai mult decat un spatiu amenajat in tendinte, se transforma intr-un un spatiu viu, care traieste in ritmul tau, aducand cu sine noi libertati generate de imbinarea arhitecturii cu tehnologia: accesibilitate, mai putine fire, spatii deschise, integrari.

Daca doriti sa va familiarizati cu numeroasele posibilitati oferite de un sistem complet de casa inteligenta, ati ajuns in locul potrivit. Alocati cateva momente pentru a citi informatiile de mai jos si a afla ce functionalitati s-ar potrivi cel mai bine stilului dumneavoastra de viata.

Sistemul FIBARO Home Intelligence

Pentru solutiile de casa inteligenta Spatio Design, am ales sa lucram cu brandul FIBARO, o solutie completa de control si automatizare a locuintei bazata pe tehnologia Z-Wave®, ce asigura controlul wireless al iluminatului, temperaturii, alarmelor, jaluzelelor, usilor sau ferestrelor, simplu, prin folosirea unui telefon conectat la Internet.

Instalarea solutiei FIBARO este simpla si non-invaziva, fiind potrivita pentru orice tip de spatiu, indiferent de stadiul amenajarii sau renovarii. FIBARO reprezinta o solutie modulara, ce ofera un grad extins de flexibilitate, permitand adaugarea de noi dispozitive pe masura ce ajungeti sa va familiarizati cu solutia si doriti noi integrari, fiind compatibila cu produse wireless de la aproape 300 producatori independenti.

 Control vocal – un avantaj major al ecosistemului FIBARO este ca se integreaza perfect cu asistentii vocali Amazon Alexa, Apple Siri si Google Assistant. Diversitatea si flexibilitatea acestei solutii permite folosirea controlului vocal nu doar in vederea activarii de scene simple, precum aprinderea luminilor, reglarea temperaturii dorite sau verificarea usilor sau ferestrelor lasate deschise, ci si pentru extinderea catre scenarii complexe ce implica folosirea mai multor dispozitive, inclusiv de la alti producatori, dar integrate in sistemul FIBARO, printr-o singura comanda verbala predefinita.

Complet wireless – FIBARO utilizeaza tehnologia Z-Wave wireless, pentru instalarea sa nefiind necesare modificari in structura cladirii. Deci fara praf, cabluri trase sau pereti sparti. In plus, este bine de stiut ca FIBARO ofera libertate deplina in comunicare si control, fiind compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile smart si camerelor VoIP disponibile.

 

Sigur – accesul la casa inteligenta FIBARO si informatiile proprietarului sunt protejate la cel mai inalt nivel, prin sisteme de securitate a datelor si comunicare criptata.

Design organic, inovator – senzorii FIBARO au un design extrem de compact si sunt proiectati pana la cel mai mic detaliu, ceea ce ii face usor de integrat in orice spatiu, fie ca vorbim de incaperi amenajate in stil modern, clasic sau retro.

Interfata intuitiva, user friendly – avand una dintre cele mai intuitive si prietenoase interfete, creata pentru a fi folosita cu aceeasi usurinta cu care este utilizata o telecomanda de televizor, sistemul permite monitorizarea si controlul locuintei via smartphone, smartwatch, tableta sau PC, de oriunde v-ati afla. Aplicatia FIBARO este disponibila pe sistemele de operare iOS si Android.

De ce ati opta pentru o locuinta inteligenta?

Principalele avantaje oferite de conectivitatea dispozitivelor dintr-o casa inteligenta sunt utilitatea si eficienta. Un sistem smart home performant permite controlul dispozitivelor electrice si electronice cu buton on/off, sistemului de incalzire, de iluminat, sistemului audio, incuietorilor, camerelor video, atat din interiorul locuintei cat si de la distanta, folosind un smartphone conectat la Internet. Astfel, puteti programa efectuarea anumitor activitati in diferite momente ale zilei pentru buna gestionare a locuintei, dar si trimiterea de notificari relevante in eventualitatea unor evenimente nedorite (inundatii, incendii, intrare prin efractie, fier de calcat uitat in priza, usa lasata descuiata la plecare etc.) astfel incat cantitatea de efort, energie, timp si bani implicate in gestionarea unei case sa fie minime, cu maxim de rezultate.

Programare sistem iluminare – pot fi create scenarii in care lumina sa porneasca pe timpul noptii, la intervale prestabilite, astfel incat sa para ca este cineva acasa in permanenta. Veti obtine in acest mod siguranta ca locuinta dumneavoastra nu va deveni o tinta pentru hoti atunci cand plecati in vacanta.

Incuietori inteligente – aceste dispozitive permit accesul rapid in casa prin intermediul aplicatiilor mobile sau telecomenzilor smart de tip key fob, fara pericolul pierderii cheilor. Imaginati-va ca ati ajuns acasa dupa o sesiune de cumparaturi si aveti mainile ocupate. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe un buton, iar usa se va descuia instantaneu!

Termostate inteligente – termostatele pot fi pre-programate si controlate de la distanta pentru o gestiune a incalzirii convenabila si rentabila. Unele termostate beneficiaza chiar de algoritmi de invatare si in baza informatiilor din trecut, vor seta temperatura ideala. Indiferent de situatie, termostatele inteligente contribuie semnificativ la scaderea facturilor la energia termica.

 

Senzori de inundatie – in eventualitatea neplacuta a unei inundatii, sistemul de casa inteligenta nu numai ca va detecta scurgerile de apa si va notifica utilizatorul, ci va comunica cu sistemul de alimentare cu apa al casei pentru a opri alimentarea, respectiv cu cele de electricitate si gaz, pentru a preveni si minimiza eventualele pagube.

Senzori de usa si fereastra – monitorizarea punctelor de acces de acasa este la fel de usoara ca navigarea pe telefonul mobil. Acesti senzori joaca un rol esential in siguranta, securitatea si confortul unei locuinte.

Detectoare de fum inteligente – sistemele de smart home cu adevarat smart inglobeaza senzori de fum, foc si monoxid de carbon, ce actioneaza ca adevarati salvatori pentru vietile noastre. In general, astfel de dispozitive functioneaza si autonom de centrala de comanda, astfel ca daca va aflati in interiorul casei si are loc un incendiu sau concentratiile de monoxid de carbon ajung sa reprezinte o amenintare la adresa vietii, senzorii incep sa emita alarme sonore pentru a putea parasi locuinta in siguranta.